Prešovčania cestujú do Veszprému so skromnými cieľmi

04.11.2005 Celý región

Prešov 4. novembra (TASR) - Slovenský zástupca v hádzanárskej Lige majstrov Tatran Prešov odohrá v sobotu (16.15) predposledný zápas základnej F-skupiny. Na ...
Prešov 4. novembra (TASR) - Slovenský zástupca v hádzanárskej Lige majstrov Tatran Prešov odohrá v sobotu (16.15) predposledný zápas základnej F-skupiny. Na palubovke maďarského šampióna MKB Veszprém KC bude topfavoritom kolektív hostiteľov, ktorý triumfoval aj v úvodnom zápase v Prešove až príliš presvedčivým rozdielom 35:23.

Po stredajšej generálke, v ktorej Šarišania predohrávali extraligové stretnutie 9. kola s vicemajstrom a lídrom z Považskej Bystrice (29:28), nebol tréner František Šulc aj napriek víťazstvu práve najspokojnejší s výkonom svojich zverencov. \"K súperovi, ktorý bol u nás lepší o dve triedy, cestujeme s veľkou dávkou rešpektu. Mám obavy, že niektorí naši hráči, po takom výkone, aký predviedli v zápase s vicemajstrom, sebavedomie skôr stratili než získali, \" vyhlásil Šulc po súboji so svojím vlaňajším zamestnávateľom.
Prešovská spojka Radovan Pekár nemal pred odchodom do Maďarska neskromné ambície. \"Veszprém patrí k najlepším tímom v celej súťaži. Musíme sa pripraviť na búrlivé prostredie. A tiež sa otestovať pred dôležitým domácim stretnutím s Dinamom Bukurešť. Keď už s favoritom prehráme, malo by sa tak stať so cťou, \" upozornil Pekár. Ak Prešov za južnými hranicami aj prehrá a Bukurešť sa nepostará v nedeľu o senzáciu na palubovke Quijote Areny v Ciudad Real o konečnej tretej priečke v tabuľke a teda i o postupujúcom do osemfinále Pohára víťazov pohárov sa rozhodne až o týždeň neskôr v Tatran handball aréne práve v odvetnom stretnutí s Dinamom.
Tomáš Mažár sa tiež pred duelom vo Veszpréme považuje za realistu: \"Pomýšľať na výhru hraničí s utópiou. Ak prehráme o šesť, sedem gólov, hanbu si podľa mňa neurobíme. Ja osobne budem spokojný, ak neprehráme o viac než o desať, \" vytýčil si minimalistické ciele reprezentačný pivot.
Stretnutie vo Veszpréme bude v réžii lotyšských rozhodocov Zigmarsa Stolarovsa a Renarsa Licisa, delegátom bude Stevan Popov z SČH.

Tabuľka F-skupiny pred 5. kolom:
1. MKB Veszprém KC 4 4 0 0 141:106 8
2. BM Ciudad Real 4 3 0 1 129:107 6
-----------------------------------------------
3. Dinamo Baumit Bukurešť 4 1 0 3 106:128 2
-----------------------------------------------
4. Tatran Prešov 4 0 0 4 99:134 0
 

Vyberte región